Matchen – om innan, under och efter

530923_10151538391352959_1564911444_n

Oj, vart ska man börja? Vilken sjuk upplevelse!

Har varit så nervös för denna match, inte så mycket för vem jag skulle få möta (eller jo lite, men visste att det skulle vara en thaitjej) utan mer för det faktum att jag skulle köra fulla thairegler. Inga benskydd eller hjälm, med armbågar och knän mot huvudet. Dessutom har jag haft lite ”scenskräck”, det är rätt mycket folk som kommer till Bangla Stadium och det sista jag ville göra var att förlora inför mina tränare och allt folk i ett upplyst stadium på typ.. knock out. För man vet aldrig! Så jag målade nog upp det ena scenariot efter det andra med möjliga utgångar (både bra för mig och dåliga).

Igår började vi dagen med att äta frukost efter Ellens träningspass, sen vart det direkt av för att göra flätor. Flätorna blev sjuuukt bra och fina, satt som sten också. Så kommer definitivt gå tillbaka dit igen om jag matchar innan jag åker hem. Sen efter det gick jag faktiskt och fick pedikyr, mina tånaglar såg helt hemska ut. Tänkte att jag åtminstone kunde ha snygga fötter om jag ska sparka någon väldigt hårt, så mycket respekt kan jag visa haha!

Efter det var det bara väntan, väntan, väntan. Fy tusan vilken väntan. Sista 2 timmarna innan vi skulle åka så var jag väldigt tyst, och ganska kort mot folk för nerverna började riiiktigt komma fram. Klockan 20.00  var det dock dags att hoppa in i minibussen och åka, så det var bara att hoppa in och se glad ut. Resan till Patong tog som vanligt ca 15 minuter.

När vi kom fram var det full fart som vanligt vid Bangla Stadium. Massor av turister som skulle kolla på thaiboxning och fullt med folk ute på gatorna nedanför som barhoppade. Vi smet in på stadiumet och gick direkt upp till utrymmet där man som fighter gör sig i ordning. Blev nertryckt på en stol utan ett ord och fick händerna tejpade/lindade. Ingen direkt pratar med en här eller försöker peppa en eller disuktera nån gameplan (förutom bästa Ellen som var min stora trygghet igår, du anar inte hur mycket jag uppskattade ditt stöd igår ❤ ) utan det är snarare ett gäng thai som står runt en och pratar om en på thai och typ skrattar. Haha det gäller att ha ett bra psyke här, bara att gilla situationen liksom. Här nere är det lite: lär dig den hårda vägen eller gå hem.

IMG_0681

Här ser ni ovan hur det ser ut. Det är förövrigt min tränare Wang som lindar mina händer. Han är underbar, men inte så bra på engelska tyvärr haha.

Mitt under handlindnings-sessionen så blir det ett missförstånd från min sida om vem min motståndare är. Det sitter en tjej från Australien lite längre bort som glatt vinkar till mig (och som jag känner igen, eller tycker är lik någon jag känner, kunde inte sätta fingret på det då). Och jag får panik haha. Det är en tjej som är större än mig och dessutom västerländsk (vilka fightas på ett annat sätt än thai). Inte för att det spelar någon roll egentligen (förutom viktmässigt då) men jag hade ställt in mig på att möta en thai och allt blev bara heeeelt kaos i mitt huvud haha. Men så såg jag en smal thaitjej längre in i hörnet, och jag hade för mig att min tränare sagt att min motståndare vägde 44 kg, så jag frågade en annan tränare om vem jag skulle möta, och då visade det sig att det var thaitjejen. Lättnaaaaaaaaaaaaaaad!!

Tjejen som jag trodde att jag skulle möta visade sig vara en tjej som heter Kim som jag träffade här förra året, men som tränade på ett annat camp nu och också skulle gå match. Det var därför hon hade vinkat! Ja herregud, kaoset i mitt huvud igår..

Efter jag lindat händerna fick jag byta om. Skulle egentligen kört matchen i bara sporttopp och shorts men Ellens susp, som jag lånade igår, är väldigt hög så det hade sett helt konstigt ut. Så körde i Sinbi-linnet ändå =) När jag bytt om var det dags att bli inmasserad med linniment, högst obekvämt by the way.

IMG_0684

Efter att jag blivit helt glansig och fin i linniment så blev jag tillsagd att skuggboxas, det var min uppvärmning haha. Även här är det ingen som pratar med en (mer än Ellen såklart). Utan man blir lite lämnad till sitt öde ett tag. Men jag kände mig lätt i kroppen och sjukt taggad när jag skuggboxades, nu var jag redo.

När matchen innan min startade, så drog dom på mig handskarna. Handskarna här är bara 6oz, vilket är rääääätt litet i stoppningen. Men men det var bara att se glad ut, inte kan man dra sig ur då! Måste ändå säga att jag känner mig ganska modig som vågade mig upp i ringen efter allt det där haha. Men i alla fall, sen gick vi ner till det planet där ringen är och så fick jag sitta på en stol på sidan om, även här var det bara Ellen som pratade med mig, inga tränare. Inget pepptalk, ingen gameplan, ingenting haha. Men jag hade Ellen och det var fan guld värt. Här började jag bli nervös på ett jobbigt sätt igen. Typ ”vad i helvete har jag gett mig in på” -känslor hahahaha. Bilden nedan är på fightcardet, gillar hur dom stavade mitt namn!

IMG_0688

När matchen innan var slut så var det bara att stå sitt kass. Vill du slåss? Ja upp i ringen då! Så jag gick in i ringen med min mong kong på (för er som inte vet, den där prylen man har på huvudet som ser ut som ett tennisracket). Bugade åt alla ringsidor och sen ställde jag mig i mitt hörn för att invänta att musiken skulle börja, så jag kunde påbörja min wa kru (dansen man gör innan). Musiken började och jag gjorde min grej (haha). Sen kom jag tillbaka till mitt hörn, got blessed av en tränare (inte min konstigt nog, men jag gillar den här tränaren också så det gjorde inget).

Första ronden… ja den kändes sjukt skum. Kände mig som en nybörjare igen som inte visste what the fuck she was doing. Blev mycket boxning och många fångade ben. Hon väldigt på och stark, speciellt högersparkarna. Fångade hennes höger sparkar utan att flytta på mig (ja jag vet retard), så fick en del dängor där. Allt kändes som sagt skumt i första ronden men clinchen kändes förvånansvärt bra. Försökte armbåga henne två gånger i första clinchdrabbning och gud vad ROLIGT det kändes, att få dra en armbåge. Träffade inte så bra, det är svårt att träffa armbågar, men är SÅ glad att jag försökte och inte glömde bort armbågarna i stundens hetta liksom.

Sen kom rondvilan, upp på en stol och få en jävlans massa isvatten på sig och bli coachad. Dom sa åt mig att göra lowkicks och att knäa henne när jag fångade benet istället för att bara slå. Såg själv på videon sen att jag vid två tillfällen fångade hennes ben, och sen bara matade jag höger slag?? Haha ser så dumt ut, men tror att det var en del av min ”panik jag är i en ring och slåss”-del av första ronden. Borde ha svept eller kastat benet eller knäat istället. Men nu har jag lärt mig =) Det var ju därför jag gick matchen, för erfarenheten och för lärdomen.

Nåväl rond två. Kändes fortfarande lite skum men sen efter några sekunder så tvärvände det. Jag kände att jag fattade vad fan jag höll på med och att det var SÅ KUL! Så då började jag köra på, jagade henne runt ringen och gick på på på. Satte en lowkick som fick henne att vackla, sen matade jag på med fler och lyckades även sätta en saftig högerkrok. Det var då hon började vackla ordentligt, och tappa garden samt backa. Lite som att hon ville komma undan och vila lite liksom. Jag hör Ellen skrika något, exakt vad kommer jag inte ihåg, men antar att hon skriker typ ”GÅ PÅ!! SLÅ HENNE NU!” eftersom hon hade garden ner. Så jag går på och sätter en hel del slag, tillslut får hon ett saftigt slag och går ner.

Haha jag fattade inte vad som hände, jag hade ju precis kommit igång?? Hade ju bara hunnit försöka en armbåge till ju? Och sparkarna hade jag precis blivit mer vågad med, för i första ronden var jag rädd för hur det skulle kännas att sparka utan benskydd, och nu hade jag ju upptäckt att det inte gjorde ont. Men hon gick ner stenhårt så det vara bara tacka för vinsten och vara glad haha! Men jag sprang såklart fram till henne efter att hon gått ner sen när jag blivit tilldelat vinsten för att kolla så att hon var OK samt visa min respekt och tacka hennes tränare.

Såg sen att hon stod och tvättade bort blod i ansiktet när vi kom upp till toaletterna, sen hade hon även spytt medans jag bytte om tydligen. Så jag antar att hon fick en rejäl smäll av mig..

65941_10151489995716113_1096843913_n

Nu har jag såååå mycket att jobba på haha. Är väldigt självkritisk men faktiskt nöjd med min prestation. Det är ju SJÄLVKLART att det känns helt sjukt första gången man går match utan skydd (mer än tandis & susp), speciellt som det bara är min andra match totalt och den första matchen var för 3 månader sen. Allt blir helt surrealistiskt och känns så ovant och konstigt. Det jag är glad för är dock att jag i båda ronderna hela tiden jagade henne, backade i princip inte en enda gång. Jag är också glad för att jag ens vågade göra detta, gå upp i ringen här i Thailand och bara ge järnet. Bevisa för mig själv än en gång att jag KAN och att jag VÅGAR. Att det ÄR detta jag vill, hur nervös jag än känner mig innan. För väl i ringen så kan jag leverera, och förhoppningsvis så kan jag  bara bli bättre. Är så taggad på att gå match igen och på att få utvecklas och träna på alla mina svagheter, och som det ser ut nu så kanske det blir en till innan jag åker hem 😉 Får återkomma på den punkten.

Har tyvärr inga bilder, just nu, från matchen. Men Sinbi’s fotograf har fotat åt mig, och så fort jag får bilderna så kommer jag att lägga upp dom här. Får se om det blir några bra =) Här är två printscreens från videon, den första är från wa krun och den andra.. ja det ser ni nog =)

print1

print2

Annonser

One thought on “Matchen – om innan, under och efter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: