inte en uppoffring

window2

 

Många frågar mig om jag inte tränar för mycket, hur jag hinner med allt annat i livet som ”socialt umgänge” osv. Bara det faktum att man måste förklara sig hundra gånger om varför man inte dricker när det är fest. Jag gillar bara inte att dricka längre, jag kan ha roligt ändå. Måste man förklara sig mer än så? Varför är det så provocerande att EN person inte dricker alkohol på festen? Huvudsaken är väl att man är med och har kul ändå? Irriterande tycker jag. Det andra jag tänker på är att en del tror att jag gör stora ”uppoffringar” för att kunna träna så mycket som jag gör. Men va? Det är ju ett privilegium jag har att kunna göra det jag älskar och verkligen kunna satsa på det! För mig är det absolut ingen uppoffring, för mig är det lycka! Jag älskar känslan av att komma in till klubben och känna den tunga luften och höra hårda sparkar och slag smattra mot mittsar (eller kroppar hehehe), och att träffa mina underbara fina vänner som jag funnit via boxningen. Inget går upp mot ett svettigt pass tillsammans med någon av mina tjejer! Eller köra mitts med min tränare! 🙂

Sen krävs det hård träning och strikt kost för att kunna få den relativt tonade kropp som jag ÄNTLIGEN lyckats få, det är absolut inget som kommer gratis förstås. Men jag mår otroligt bra av att äta som jag gör i dagsläget, har aldrig ont i magen och  jag kan ändå träna hårt utan att tappa energi. Det kalas balans, och det har jag just nu. Det är ju såklart skillnad på att gå på deff som jag gör just för tillfället och att äta ”som vanligt”. När deffen är över kommer jag fortsätta äta väldigt hälsosamt, men unna mig kolhydratsladdade utemiddagar och efterrätt någon gång ibland, det kallas att äta med måtta och är nog något som många bör pröva. Nu menar jag såklart inte att de flesta är överviktiga, utan jag menar för att må bra på insidan, i magen! Ser en hel del människor som är ”smala” men som trycker i sig halvfabrikat, SOCKER, överdrivet mycket kolhydrater och alldeles för lite grönsaker. Ni vet väl att man kan bli tjock på insidan också? Att kroppen inte mår bra när den inte är i balans? Du kanske undrar varför du ofta får uppsvälld mage eller huvudvärk? Tänk över din kost då!

Längtar verkligen nu till att få gå utbildningen som Hälsopedagog, tror verkligen att det kommer passa mig så himla bra. Är på riktigt orolig över hur dåligt många av oss äter och hur mycket okunskap det finns om kost & hälsa. Skulle vara så otroligt kul att få jobba med hälsofrämjande arbete och med träning varje dag, och hjälpa till att förändra sättet många tänker på steg för steg.

Så då var jag klar med filosoferandet för idag, ska återgå till att steka proteinpannkakor utan kolisar, mums! Sen kommer Jessica för att plocka upp mig så att vi kan åka till SATS och träna. Tjingeling!

 

window

 

 

Annonser

2 thoughts on “inte en uppoffring

  1. Hej Camilla! Vill bara säga att detta var ett väldigt smart och bra inlägg, och att jag verkligen håller med dig! Jag tycker det är tråkigt att man alltid ska behöva försvara sina val, bara för att man inte har valt samma som alla andra. Men det viktigaste är att man vet vad man själv vill och att man går sin egen väg även när det känns jobbigt. Fortsätt köra hårt, du är jätteflitig och verkar må så himla bra! Kram från mig!

    • Åh tack Emelie, vad gullig du är! Skönt att höra att det finns någon som håller med en. Hoppas du har det jättebra i Singapore! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: