från 56 kg till 45 kg

Jag är osäker på om det var 57 eller 56 kg jag vägde som mest. För många är det säkert ingen hög vikt, men är man bara 155 cm över jorden så är det dessto mer. En del har säkert en helt annan syn av hur jag såg ut så jag vägde ”som mest”, än vad jag har.

Ända sen jag var liten har jag alltid varit väldigt smal, och då menar jag riktigt riktigt skinny. Jag kunde inte längta mer efter att få lite kurvor och lite extra fett än vad jag gjorde när jag var ca 14-15 år. Jag VILLE ha lite valk som bultade ut över jeanskanten, och jag ville kunna ha jeans i större storlek än 24. Men efter 18 års ålder så gick jag över den där ”magiska” gränsen som den brukar kallas för oss tjejer… och började gå upp i vikt. Jag var sååå glad! Varje kilo kändes som en välsignelse. Inte fattade väl jag att jag faktiskt gick upp mer än nödvändigt.. i alla fall om man ser till fettprocent för muskler var det definitivt inte..

Men en dag, någon gång precis när jag fyllt 21 år, så skulle jag gå ut en kväll med min bästis. Jag höll på och pröva kläder hemma framför spegeln, men allt satt helt konstigt? Alla mina tighta klänningar såg helt hemska ut, och jag fattade inte varför. Tills jag såg den. Den där magen, och dom där sidovalkarna. USCH. Vad hade hänt? Kände mig helt grotesk och bröt ihop. Det där var inte jag, kunde det verkligen vara det? FY FAN.

Jag var inte tjock. Jag har aldrig varit tjock. Däremot har jag haft en del mer fett på kroppen än vad jag behövt, och varit rätt så otränad. Om man äter dålig mat med ett grymt större energiinnehåll (kalorier) än vad man gör av med och inte tränar mer än yoga ett par gånger i veckan, ja då får man inte en tight snygg kropp. Det är helt logiskt och inget konstigt med det. Men för en tjej som alltid kunnat äta vad hon vill utan att gå upp i vikt, och helt plötsligt vara ”tjock” (i mina ögon var jag det, men jag vet att jag inte var överviktig eller ”tjock” i andra människors mått mätt) så kom det som en chock. Det kändes ungefär som att jag blivit ”tjock” över en natt. Det var helt fruktansvärt.

Det var där och då som jag bestämde mig för att ändra min livsstil. Eftersom jag behövde en drastisk förändring träningsmässigt, så började jag med något som jag varit sugen på väldigt länge: kampsport. Så det första halvåret när jag gick ner till 47/48 kg så tränade jag thaiboxning 3 ggr i veckan och kondition 2-3 ggr i veckan. Jag lade även om min kost så att jag åt mindre och bättre än innan.

Sen när jag bestämde mig för att tävlingssatsa så blev träningen oftare och hårdare, och jag har även den här hösten investerat i en PT som verkligen satt skjuts på formen med riktigt bra styrketräning. I dagsläget väger jag 45,5 kg nästan bara muskler.

Dock så brottas jag fortfarande väldigt mycket med mitt psyke i frågan om hur jag faktiskt ser ut. När jag tittar på bilder så ser jag verkligen att jag förändrats, och jag känner ju också såklart i kroppen att jag MÅR så mycket bättre och är så mycket starkare. Men ofta när jag tittar i spegeln, så ser jag mig själv som om jag vägde 56/57 kg. Och jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra för att SLUTA känna så. För jag antar att det är en känsla som tar över, för fel på ögonen har jag väl egentligen inte… Men vad gör man när man inte mår bra? Och aldrig, aldrig, aldrig blir nöjd?

Här är tre bilder på mig som störst, och två bilder från hur jag ser ut i dagsläget. Kan tyckas att dom är lite ”vågade”, men har ju lagt upp bilder från stranden i bikini så egentligen är det ju ingen skillnad =)

57kg

 

56kg

 

45,5kg

 

Som sagt jag VET att många säkert inte tycker att jag någonsin varit tjock, det här inlägget handlar bara om mitt perspektiv och mina känslor. Avslutar med ett litet kollage om hur jag alltid vill känna mig: stark och som en fighter:

fighterfcopen

Annonser

One thought on “från 56 kg till 45 kg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: