PT-pass och tankar kring kost

image

Idag har jag lyft tungt hos Jill! Först var det lite uppvärmning med hopprep, prövade då att göra double unders vilket jag inte prövat förut. Lyckades dock göra två st på rad som högst haha, så här lite att jobba på där. Men det ska nog gå att ordna.

Sen fick jag pröva bänkpress för första gången också, roligt att ta i så att man ryter haha. Kändes kul! Hann med mycket idag: bänkpress, hopprep, armhävningar, chins, frivändningar, rodd, situps, squats och nån jobbig gummibandgrej med foten som tränade rumpan. Kul kul kul, älskar mina PT pass med Jill, lär mig så mycket.

De flesta som tränar hårt vet att det krävs att man håller koll på kosten för att få resultat. Såhär kan en typisk vardag se ut för mig matmässigt (ungefärliga tider förstås):

05:20 Smoothie på banan, hallon, blåbär, proteinpulver och minimjölk
05:40 (ca 30 min innan träning) BCAA
07:20 (direkt efter träning) Proteinshake
08:00 Lättfil med en matsked kvarg + müsli, grönt te med honung
10:00 en tesked naturellt jordnötssmör eller en banan, eller naturella cashew. Kaffe med lättmjölk + suketter
12:30 Kyckling och broccoli,morot,blomkål
14:00 Kanske en till tesked jordnötssmör eller nötter, eller en frukt
16:00 Havregrynsgröt med en äggvita i, kanel, lågkalori sockerfritt äppelmos och lättmjölk
17:30 (en halvtimme innan träning) BCAA
19:30 (direkt efter träningen) Proteinshake
20:30 Äggröra på två ägg + en äggvita och grönsaker

Som sagt detta är lite av en sammanfattning. Ibland kan det bara bli två kokta ägg till middag om det blivit en sen träningsdag, eller som idag när jag kom hem ”tidigt” (strax innan åtta) så åt jag lågkolhydrat proteinpasta qournbullar (veg. köttbullar) med stevia sötad ketchup och grönsaker (tomat & gurka).

Generellt sätt så försöker jag ha som mål att äta mycket protein i varje måltid, kolhydrater på morgonen och till mellanmål samt inget socker. Mina riktlinjer kan man säga. Försöker även bara äta nyttiga fetter så som nötter, avokado, fet fisk och olivolja.

Låter kanske krångligt och omständigt, men när man kommit in i en rutin så vänjer man sig och det är inte ansträngande alls. Dessutom mår jag sååå bra och träningen ger mycket bättre resultat. Självklart så tycker jag att man kan unna sig gottis och lite onyttigare grejer någon gång i veckan, men just nu så gör jag inte det eftersom att jag har ett rätt specifikt mål 🙂 men det kommer!

Nu ska jag chilla lite i soffan, mätt och belåten 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: