Poängdomarutbildning i kickboxning/K1 samt träning på Gbg MMA

Oj vilken helg! Här har det skaffats ny kunskap och tonvis med inspiration!

Helgen började med att jag försov mig, vilket var mindre lyckat och lite smått traumatiskt. Jag som i vanliga fall är väldigt punktlig och ordningssam, hade minsann packat min väska ordentligt, lagt fram morgondagens kläder samt ställt larm. Problemet i denna ekvation var bara det att jag ställt om mina vanliga larm, som inte ringer på helgen.. Så Jacke väcker mig halv sex (samma tid som jag skulle vara inne i centralen) och frågar om det inte är dags att gå upp. Vaknar med panik, och i mitt nyvakna tillstånd är jag bombsäker på att jag inte skulle få följa med. Någon av tjejerna ringer (kommer inte ihåg om det var Gigi eller Ellen?) så kommer vi överens om att de ska hämta upp mig i mörby bara. Så slänga på sig kläder och springa till bussen var det enda som gällde då.

När vi kom ner till Göteborg så plockade vi först upp Anna hos hennes föräldrar i Lerum, och sedan styrde vi kosan mot West Coast Kickboxing vart poängdomarutbildningen skulle hållas. Vi hade dock fått fel adress utav dem, så vi var i tid, fast på fel plats haha! Så tjugo minuter senare anlände Stockholms-brudarna till utbildningen. I början tyckte jag att poängräkningen var jättesvår, och förstod inte alls hur man skulle göra. Men sedan när vi gick igenom poängkorten så fattade jag ganska snabbt, när man fick se det hela i sitt sammanhang. Dessutom så fick några dra på sig sparringutrustning (Bland annat våran Ellen som var grymmmm) och köra några ronder, vart vi fick provdömma och fylla i egna poängkort. Då vart det riktigt roligt faktiskt! Nu i efterhand måste vi vara med och se 10 matcher hemma och sitta med och ”låtsas dömma” med egna poängkort, som vi sen ska skicka till han som höll i utbildningen, vart minst 8 av 10 matcher ska överensstämma med  matchernas faktiska resultat. Seeeeeeeen är jag en fullutbildad poängdomare i kickboxning och K1-regler.

Anna, Annie, jag och Ellen

Det var jättefint och soligt i Göteborg i lördags, så efter utbildningen drog vi en snabb lunch bestående av chevrésallad i Partille centrum där klubben låg, och sedan åkte vi in till Göteborg. Där strosa vi mest omkring och njöt av solen (men var lite ledsna för det blåste ganska kallt) för att sedan hitta en liten servering i lä och sol vart vi slukade varsitt glas rosé (förutom chauffören Ellen, ingen rattfylla här inte). Sedan vart det lite mer stros och ett glas cola, därefter åkte vi och handla tacomiddag för att sedan dra hem till Annas föräldrar vart vi hade vårt ”bed and breakfast”. Annas föräldrar var supergulliga och verkligen jättesnälla som lät oss sova över där och tillfälligt ockupera samtliga soffor i hushållet!

På söndagen var det dags för träning klockan 10 på GBG MMA för den kända fightern- och tränaren Joakim Engberg.

Med på denna träning var även 2 tjejer och 1 kille från GBG MMA. Så vi körde först en sedvanlig uppvärmning. Och därefter tränade vi thaiboxning. Körde två och två med lite olika kombos mot varandra, först lite mer grundläggande och därefter lite mer fintar och trix. Joakim sa en jättebra sak som jag verkligen höll med om , och det var att man som fighter ska ha 80% grund och 20% trix i bagaget. Efter detta fick vi köra några ronder sparring, som gick riktigt bra och var superkul.

Därefter var det dags att smaka på MMA! Det blev först en massa submission övningar, för att sedan gå över till lite ”brottnings-sparring” eller vad man ska kalla det. Jag var mycket mer avslappnad i brottningen än vad jag trodde att jag skulle vara, och tyckte verkligen att det var sååååå roligt. Fick även brottas med Joakim och den andra killen, haha och det var också roligt och lärorikt men det blev en del flygplans-flygande haha! Nu blir man nästan lite sugen på att träna mer MMA, skulle vara kul att göra det i alla fall ett pass i veckan bara som komplement till den andra träningen. Någon gång i framtiden kanske man kör en liten shootfighting-match, vem vet? 😉

Är sååå nöjd med denna helg och tiden har verkligen flugit förbi. Tack tjejer och FC för bästa helgen!

Nu längtar jag tills imorgon när jag ska tillbaka till FC och träna!

Jag & Joakim Engberg

 

Annonser

2 thoughts on “Poängdomarutbildning i kickboxning/K1 samt träning på Gbg MMA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: