höga krav

Ibland, eller mest jämt, så har jag orimligt höga krav på mig själv. Självklart så måste man ha lite krav på sig själv om man vill bli riktigt bra på något och utvecklas. Men samtidigt så måste man låta sig själv ha en dålig dag utan att se det som ett stort misslyckande. Just i detta anseende har jag lite problem, och för att jag mår dåligt eller är trött en dag så betyder inte det att all min träning har gått åt helvete och att jag är sämre än alla andra.

Igår hade jag en sådan dag, en sådan där sjukt jobbig dag. Som jag nämnt tidigare så har jag haft väldiga sömnsvårigheter den senaste veckan, som förmodligen bottnar sig i stress, men ändå tränat ”som vanligt”. Så igår på sparringen så orkade varken huvud eller kropp vara med, jag var seg och svag. Reaktionsförmågan var låg och minsta lilla slag kändes som fetaste käftsmällen. Kroppen skakade konstant. Så jag drog efter 50 minuter, kastade in handduken. Hade dessutom tränat intervaller på gymmet samma morgon, så det var inte direkt som att jag inte redan tränat den dagen.

Men ändå så kändes detta som ett stort misslyckande från min sida. Tankar som snurrade var allt från hur dålig jag var, att jag aldrig blir bättre (vilket inte är sant om man läser tidigare blogginlägg från när jag haft ”bra” dagar), att jag var sämre än alla andra, osv. Man måste låta sig själv vila när kroppen säger ifrån, och inte ta ett dåligt pass på för stort allvar. Tror att många som idrottar, och som satsar hårt, säkert känner igen sig. Jag var i alla fall jätteledsen och ångestfylld igår, hade dåligt samvete för att jag ”gav upp”. Dock så måste jag jobba hårt på att få bort sådana här dåliga känslor när jag har dom här dagarna, annars kommer jag aldrig orka fortsätta. Det är inte bara fysiken man behöver jobba på för att må bra, ibland behöver psyket sig en omgång.

Idag blev det i alla fall ingen träning. Åkte dessutom hem tidigare från jobbet bara för att få rensa lite bland tankarna ifred hemma. Och nu när jag dessutom skrivit av mig så känns det lite bättre. Imorgon är det nya tag som gäller, fresh start with a fresh mind.

 

Annonser

One thought on “höga krav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: